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Bourgogne Rouge Côtes d'Auxerre

Côtes d'Auxerre Rouge 2016

  • Millésime 2009
  • Gilbert & Gaillard
  • Tim Atkin Master of Wine
  • Burgondia de Bronze

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Data sheet

Tasting The wine is fresh and fruity, developing aromas of Pinot Black: red berries and cherries dominating mineral notes of white soil.
Garde Drink now and for 3 to 5 years.
Accords Accompanied with simplicity and usability barbecues, white and grilled meats, fish and cheeses.
Terroir Limestone kimméridgien and Portlandien.
Service Serve between 15 and 17 ° C chambered.
Vineyard The vines are planted facing south in the municipality of Saint-Bris-le-Vineux. They are aged 50.
Vinification Harvested with machine. 50% de-stemming. Maceration with punching to extract the color while preserving the fruit.
Grape 100 % Pinot Black
Appellation d'Origine Contrôlée Appellation Régionale du vignoble Auxerrois, dans l’Yonne. Le nom de CÔTES D’AUXERRE ne peut être adjoint à celui de BOURGOGNE que pour les vins rouges, rosés et blancs produits à l’intérieur de l’aire délimitée de l’appellation.
Millésime 2009 Burgondia Bronze Medal 2017
Gilbert & Gaillard Robe rouge clair. Nez épanoui de petits fruits rouges soulignés d'une touche pierre à fusil. En bouche une belle attaque fraîche, fruitée, avec de la sève et toujours cette plaisante dimension minérale.
Tim Atkin Master of Wine 89/100
Burgondia de Bronze Bronze medal 2017
Christy Canterbury Master of wines 87/100

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Bourgogne Rouge Côtes d'Auxerre

Bourgogne Rouge Côtes d'Auxerre

My wines speak of their land gracefully across the fruit of each grape variety.

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